Prodej bývalého hamru s rozsáhlými pozemky a vodní plochou

Lokalita: Strážov, Klatovy

Evidenční číslo:
478
Typ:
Rekreační objekty
Druh:
prodej
Adresa:
Strážov, Klatovy
Poznámka k ceně:
informace o ceně u makléře
Plocha pozemku:
99000 m2
Plocha obytná:
1 m2
Stav:
Před rekonstrukcí
Umístění:
Okraj obce
Typ budovy:
Rohový
Konstrukce:
Cihlová

Popis nemovitosti

Rozsáhlý areál bývalého hamru s pozemky o celkové rozloze 99.836 m2, z toho stavební pozemky o rozloze 1.004 m2, navazující na vodní plochu 4.182 m2 , orná plocha 91.460 m2, les 1.737 m2 ostatní 1453 m2 .
Vlastní hamr je rozdělen na dvě části . Na stavebním pozemku o rozloze 775 m2 je obytná část, na navazujícím stavebním pozemku 229 m2 je bývalá průmyslová část. Po znárodnění bylo odstraněno vodní kolo a odvodní náhon byl zastropen.
V současnosti byla zahájena rekonstrukce budov a je předpokládáno uvedení hamru do provozu.
V obytné části jsou vybourány omítky, elektrické rozvody a voda. Stropy se předpokládají panelové. Střecha je nově položená, ale probíhá spor o odstranění vad, souvisejících se špatným provedením.
Na druhé budově budově je kromě jiných oprav potřeba nová střecha.
V místě bývalé kůlny byly z bývalých buněk přilepeny k průmyslové části místnosti pro personál (šatna muži, ženy, umývárna ženy, muži a jídelna) Tato část je zastřešená a je připraveno obložení prkny, stejně jako je obložená stodola.
Objekt vyžaduje poměrně velkou rekonstrukci, ale skýtá řadu možností a nový majitel může komplex dobudovat dle vlastních představ.
Před hamrem je palouk cca 2 ha, na konci palouku jsou vantroky (dřevěná koryta na vodu, která sloužíly jako přívod vody pro vodní kolo hamru), splolu s potokem a náhonem cca 15 ha ucelených pozemků.
Areál je zajímavý pro milovníky přírody, zejména pro zájemce o vodní plochy. Celková rozloha vodní plochy je 4.182 m2.
K dalšímu využití je potřeba plochu vyčistit. Zatím si tam užívají klidu zejména kachny. Je připravena žádost o povolení a je připravený zájemce o provedení prací. Při náhonu jsou 4 tůňky pro obojživelníky.

Strážov je malebné městečko v podhůří Šumavy, s bohatou historií a současnými atrakcemi. Strážovské náměstí s radnicí z 19. století a sochou sv. Jana Nepomuckého , kostel sv. Jiří je gotickou stavbou s renesančními prvky, starobylé židovské hřbitovy, tradiční paličkovaná krajka, tradiční řemeslo, které se zde udrželo po staletí, je důkazem kulturního dědictví tohoto regionu.
Okolí umožňuje řadu možností pro cyklisty, turistiku i návštěvy historických objektů. Místní komunikace, které spojují jednotlivé osady, jsou ideální pro výlety na kolech. Zdejší lesy jsou navíc rájem houbařů.

Základní info

Umístění:
Okraj obce
Typ objektu:
Rohový
Konstrukce:
Cihlová
Adresa:
Strážov, Klatovy

Plochy

Plocha zastavená::
1004m2
Plocha zahrady::
689m2

Počty místností, umístění

Počet NP::
2
Typ objektu::
patrový

Máte otázku?